Åbent for alle:
GAMMELFESTIVAL III
DØD OG HYGGE I DE GAMLES BY
- November 2025 -
I samarbejde med Center for Demens i De Gamles By
og Alzheimerforeningen
Vær med til Opvarmningen i år:
torsdag den 21. november 2024 kl. 17-19
I samarbejde med Aftenhøjskolen i De Gamles By
Det er aldrig for sent at blive gammel!
At fortælle har optaget menneskene fra tidernes morgen. Livet er fyldt med fortællinger, der er inde i os og rundt om os. Vi er en del af dem – og bliver selv fortalt. Men hvad gør vi, når vi bygger fortællingen om os selv op? Laver vi en heroisk fortælling - eller er vi ”blot” en del af en længere slægtskrønike?
Med vores gøren og laden afsætter vi spor, der efterlader mønstre gennem livet, som ingen andre kan efterligne. Nogle livsfortællinger er små intime fortællinger. Andre er højlydte kvad. Der er lige så mange fortællinger, som der er mennesker. Valget bliver til i samspil med verden og menneskene omkring os. Ingen bliver til i et lufttomt rum. Der er altid andre ved siden af os og sammen med os. Andre der også forsøger at finde deres vej gennem livet. Andre som inspirerer os og måske endda følger os på vej. Andre der får os til at stoppe op – og reflektere over livet. Vi prøver og forsøger af al magt at finde det, der kan holde os fast og give os en pejling eller en ledetråd. Det er det, som fortællinger kan. Derfor elsker vi dem – og er afhængige af dem. De kan løfte os ud af os selv og give nyt perspektiv. De får os til at se livet og os selv på andre måder, og kan åbne vore øjne og vise os veje og muligheder, som vi end ikke anede eksisterede.
Først var der ”Gammelfestivalen Det Sidste Suk” i 2010, der blev efterfulgt af ”Gammelfestivalen Død og hygge på plejehjemmet" i 2014. Siden fulgte "Festival om fortællinger & livshistorier" i 2016 – begge på Betaniahjemmet på Frederiksberg. Selv om det sidste ikke var nogen gammelfestival, var det alligevel udsprunget af det samme. Men nu kommer der en ny gammelfestival: ”Gammelfestivalen Død og hygge i De Gamles By” i november 2025. Men vær med til opvarmningen allerede i år, torsdag den 21. november 2024.
Festivalen er en hyldest til mennesket og den medmenneskelighed, der knytter os sammen. Det handler om, hvordan vi vælger at leve og bruge vores liv. I hvilken sags tjeneste vi vælger at leve. Med vores fortællinger rækker vi ud mod hinanden. Festivalen handler om de aftryk, vi sætter os i livet. For hvad er det, som former os, og som vi inspireres af?
Festivalen byder på musik & sang, dans, digt, skuespil, fortælling, film, oplæsning, maleriudstilling og dukketeater. Der er samtaler og oplæg med en lang række kunstnere, forskere og almindelige mennesker med usædvanlige historier.
Festivalen er arrangeret af
Michael Svennevig (forfatter/dramatiker)
i samarbejde med Center for Demens i De Gamles By
og Alzheimerforeningen.
Måske kommer du til at høre en fortælling eller en livshistorie,
der vil ændre dit liv for altid?
Tidligere Gammelfestivaler:
2010
|